Otřesný případ násilí na zvířeti zburcoval ve čtvrtek v noci ulici v Novém Sedle. Policejní hlídku na místo přivolali sousedé, kteří slyšeli naříkání zraněného psa. Zubožené štěně za dveřmi nalezli plakat bolestí v kaluži krve. Muž, který měl psa pohlídat, jej měl surově zbít údajně proto, že v bytě udělalo loužičku.

„Když jsem měl pozdě večer telefonát od policejní hlídky s tím, že potřebují pomoc u případu s podezřením na týrání zvířat, tušil jsem, že to nebude nic pěkného. Za dveřmi mě ale čekala scéna jako z hororu. Na zemi leželo vážně zraněné sedmiměsíční štěně, dobité tak, že z něj teklo obrovské množství krve, vlastní krví se dusilo," popsal scénu jako z hororu Petr Prokeš ze záchranné a odchytové služby pro zvířata v Dalovicích. „Další zúčastněnou byla usedavě plačící slečna, majitelka pejska, které její nyní už zřejmě bývalý přítel poslal do práce SMS s tím, že psa zřejmě zabil," doplnil Prokeš. Zvířeti na místě poskytl první pomoc, spolu s policisty přenesli štěně do auta a odvezli jej na pohotovost. „Paní doktorka Janochová z Karlových Varů – Dvorů udělala všechno pro to, aby štěně přežilo. To se skutečně povedlo, do rána zůstalo štěně hospitalizováno a v pátek odpoledne jsme si ho převzali do péče. Zatím zůstane na stanici v Dalovicích, pak se pravděpodobně vrátí ke své majitelce. Samozřejmě až ve chvíli, kdy opustí společnou domácnost s tou osobou, která pejskovi takovou hrůzu způsobila," informoval Petr Prokeš.

„Policejní hlídka skutečně ve čtvrtek 27. listopadu na základě oznámení vyjela k podezření na týrání zvířat. Na místě byly podniknuty kroky k transportu a ošetření zvířete na veterinární klinice. Nyní policie případ intenzivně prošetřuje," potvrdila policejní mluvčí Kateřina Krejčí. Pokud by se muž skutečně dopustil přečinu týrání zvířat, hrozí mu až dva roky za mřížemi. „Postup policistů byl z mého pohledu nesmírně profesionální a razantní. Nebýt jejich lidskosti a empatie, kdoví, jak by to dopadlo. Patří jim za to dík," uzavřel Prokeš.