Čerstvě narozená holčička přes veškerou péči lékařů v neděli v noci svým zraněním podlehla.

Drama jen pro silné povahy se odehrálo v neděli odpoledne v Plzni na Doubravce, kde v jednom z bytů porodila dvacetiletá žena. Krvácející rodičce přivolali záchranku její nic netušící známí.

Nejprve porod tajila, mluvila o gynekologických komplikacích. Když lékaři těhotenství odhalili, přesvědčovala je, že dítě odnesla porodní asistentka. Policisté mezitím v bytě v koši na prádlo našli zraněnou novorozenou holčičku. „Ve vážném stavu, s poraněním hlavy a tělíčka jsme dítě převezli na neonatologické oddělení ,“ uvedl mluvčí záchranky Martin Brejcha. 

Dle lékařů bylo dítě klinicky donošené, podlehlo následkům zranění.

Kriminalisté od neděle vyslýchali svědky a zajišťovali stopy.

"Mladá žena své těhotenství před všemi tajila, dítě nechtěla, a tak se rozhodla rodit doma a dítěte se zbavit," informovala policejní mluvčí Martina Korandová. Krátce po porodu se pokusila miminko zabít.

Nyní je pachatelka v policejní cele. Hrozí jí odnětí svobody na 15 až 20 let nebo výjimečný trest," upřesnila mluvčí. 

Na konci července policie řešila obdobný případ, kdy třicetiletá žena tajně porodila ve sprše. Poté se snažila hrubým násilím chlapečka usmrtit. Naštěstí ji vyrušila vlastní matka, která ji přesvědčila, aby chlapečka šla uložit do babyboxu. Ten bohužel druhý den v nemocnici zemřel.