Prostory prohledal, ale odešel s nepořízenou. Nechal však za sebou škodu za tisíce korun. Policejní vyšetřování navíc ukázalo, že pachatel má na svědomí více krádeží, kdy se škoda vyšplhala na stovky tisíc.

„V Chodově vnikl muž v ranních hodinách do objektu banky. Prostory prohledal a poté objekt opustil, aniž by něco odcizil. Stačil však poškodit dvě okna a dveře, přičemž způsobil škodu za 14 tisíc korun,“ řekla mluvčí sokolovské policie Kateřina Krejčí. Muže však policie záhy dopadla a obvinila z poškození cizí věci a z krádeže ve stadiu pokusu. Muž má přitom trestní minulost, proto mu hrozí až tři roky vězení.

Kriminalisté zjistili, že obviněný muž byl minimálně ve třech případech spolupachatelem u dalších krádeží. Jde o případ z Nejdku, kdy měl zloděj vniknout do kanceláře školy, odkud zmizely peníze. V další školce na Karlovarsku sebral pokladnu se 14 tisíci a fotoaparát.

„Na konci dubna pak zloděj využil nepřítomnosti obsluhy restaurace na Nejdecku, kde odcizil odloženou pánskou tašku, ve které měl majitel peněženku s doklady a s tržbou, čímž způsobil škodu kolem 53 tisíc korun. První květnový den měl vniknout po rozbití okna do domu na Karlovarsku, který nejprve prohledal a poté z něj odcizil finanční hotovost kolem 40 tisíc korun, různou elektroniku a několik kusů šperků a hodinek. Majiteli způsobil škodu kolem 500 tisíc korun. A to ještě není vše. Celková škoda činí 740 tisíc,“ dodala.

Ilustrační foto.
Pro cigarety šel s nožem v ruce