Zpěváci ze sboru Andílci se plně připravují a podle sbormistryně Jany Korbelové se na koncert nesmírně těší.
První benefiční akce na Bublavě pro Nadaci Ještěřice nese název Pod křídly andělů podle jednoho z CD sboru Andílci. „Uskuteční se tedy už 29. listopadu od 16.30 hodin na Bublavě v krásném kostelíčku, ve kterém jsme již zpívali už letos v srpnu. Vystoupí zde Pěvecký sbor Andílci, který tímto koncertem zahájí svoji vánoční šňůru koncertů pro rok 2014.

Druhý koncert v sérii bude již můj recitálový. Konat se bude 13. prosince od 16 hodin ve Stříbrné v kostele a má název Snění podle stejnojmenného CD, které si budou moci posluchači na místě zakoupit a podpořit tak Nadační fond Ještěřice," říká zpěvačka a sbormistryně Korbelová. Těšilo ji, když ji oslovila jedna ze zakladatelek nadačního fondu Petra Doležalová, zda by byla ochotna pro ně benefiční akce uspořádat. „Jsem rodačka z Kraslic a samozřejmě jsem nemohla říci ne. Vždyť Kraslice jsou stále mým rodným městem, a pokud člověk může svojí prací pomoci alespoň trošičku někomu jinému, je to přeci samozřejmé," uvedla.

Při lednovém koncertě ve Stříbrné budou opět zpívat Andílci a hosty budou žákyně Korbelové, talentovaná začínající zpěvačka Kateřina Lišková, dále zpěvák Zdeněk Lucák (basbaryton), který se také vzdal honoráře, aby podpořil Ještěřici.
Nadační fond Ještěřice začal působit v celém Karlovarském kraji, a to jako podpora humanitárních projektů a aktivit sociálního charakteru. Konkrétně finančně podporuje postižené a sociálně znevýhodněné fyzické osoby a jejich rodiny, které potřebují speciální zdravotní nebo sociální služby, na něž stát nepřispívá, popřípadě státní příspěvek není dostačující. „Podporovat ale budeme i právnické osoby podílející se na pomoci handicapovaným osobám," řekla Deníku jedna ze zakladatelek fondu Miluše Merklová.