Návštěvníky čeká řada novinek, které nabídnou větší komfort. Největší je asi v kraji ojedinělé sportoviště pumptrack. Tady už práce finišují, tak aby příští víkend mohl přivítat první zájemce.

„Chodovské technicko-ekologické služby už spustily na hladinu dva pontony pro snazší vstup do vody. V následujícím období se počítá s instalací dvou převlékáren. Jedna bude stát u pontonu u hráze, druhá pak u písčité pláže,“ představil některé z novinek mluvčí Chodova Martin Polák.

„Mohu prozradit, že v budoucnu plánujeme třetí ponton nebo molo na pláž, aby i zde se mohli plavci zanořit přímo do hlubší vody,“ doplnil místostarosta Chodova Luděk Soukup. Zároveň byly přistaveny v dostatečném množství popelnice. Pár dní před začátkem prázdnin dojde k tradičnímu posekání zelených ploch. Další novinkou bude zastřešené odpočívadlo s lavicí a stojanem na kola u horní části hráze a závora zabraňující vjezdu čtyřkolkám a motocyklům. „Bohužel plánované protažení elektřiny až na pláž proběhne až v příštím roce,“ poznamenal místostarosta.

V těsné blízkosti Bílé vody pod parkovištěm se dokončuje nové sportoviště – pumptrack. „Jedná se o přesně tvarované vlny a klopené zatáčky umožňující při správných pohybech těla jízdu na kole bez šlapání. Asfaltový povrch je určen pro skateboard, longboard, inline brusle, koloběžky a svou sekci tam najdou i nejmenší děti na odrážedlech,“ popsal atrakci mluvčí Polák. Slavnostní otevření pumptracku je naplánováno na sobotu 2. června. „Informace, že tu pumptrack bude, se setkala s velkým ohlasem. Proto jsme na zahájení pozvali profesionály, kteří předvedou, co vše je na něm možné, a podělí se o zkušenosti,“ zve na zahájení starosta města Patrik Pizinger. Jsou připraveny i závody pro veřejnost a zahrají alternativní kapely, které se svým stylem hodí k tomuto sportu.

Bílá voda nabízí kromě zmíněných pontonů odpočinkové lavičky, šachový stolek, dřevěné knihovničky s časopisy a knihami, multifunkční posilovací stroje, workoutové hřiště a příležitostně také rychlé občerstvení. Pro sportovce je připravený kvalitní běžecký okruh. Skvělé podmínky tam najdou i rybáři.
Přírodní koupaliště je v posledních letech vyhledávanou lokalitou nejen pro obyvatele Chodova. Navíc hygienici dlouhodobě oceňují kvalitu vody nejvyšší známkou.

Pumptrack otevření – 2.6.
14.00 – oficiální zahájení
14.15 – exhibice pozvaných závodníků
14.30 – volné ježdění – trénink a registrace do závodu
15.30 – start závodů
16.30 – finále závodu
16.45 – vyhlášení závodu
17.00 – hudební produkce
více informací:
www.facebook.com/events/359182977912152

Ilustrační foto.
Mladí skauti a skautky budou krotit draky