Díky vstřícnosti místní radnice se akce uskuteční v zasedací místnosti v přízemí městského úřadu, a to ve středu 29. dubna od 17 hodin. Za Pomoc v nouzi to uvedl Milan Hloušek.

O problematice domácího násilí a stalkingu přijede do Rotavy povídat Eva Chalupníková Doležalová, vedoucí Intervenčního centra v Sokolově. „Akce je určená pro širokou veřejnost. Kdo chce, může se ptát na věci, co ho zajímají, nebo jen tak sedět a poslouchat," uvedla Eva Chalupníková Doležalová. Vstup je zdarma.

Další přednáška je určená pro obyvatele Jáchymova na Karlovarsku. V lázeňském městě se bude konat v pondělí 4. května od 19.30 hodin ve výstavní síni kulturního domu. Tady se na setkání s veřejností bude těšit Jiří Král, pracovník Kontaktního místa pro oběti domácího násilí v Jáchymově.

Následující týden, konkrétně ve středu 13. května od 15.30 hodin, se bude o této problematice hovořit v Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež – v Klubu Ostrov Zašívárna, jenž sídlí v ulici Klínovecká 998 v Ostrově.
Během roku se besedy uskuteční i v dalších městech. Plánované jsou v Kraslicích, Chodově, Aši, Kynšperku nad Ohří nebo ve Žluticích.

Sérii přednášek pořádá Pomoc v nouzi, o.p.s., v rámci projektu ´Bojovníci proti násilí na ženách´, který je podpořený grantem z Islandu, Lichtenštejnska a Norska v rámci EHP fondů. Hlavním cílem je rozšíření poskytování odborné pomoci týraným osobám a eliminace domácího násilí na ženách a stalkingu – nebezpečného pronásledování. Projekt je zaměřený na celý Karlovarský kraj a potrvá do dubna roku 2016.