Na zimním stadionu v Sokolově se uskutečnil hokejový kemp pro děti a mládež. Uspořádala ho organizace Czech hockey ministries international(CHMI), která je pobočkou kanadské organizace HMI. Tato křesťanská hokejová organizace pořádá podobné hokejové kempy po celém světě a nyní zavítala poprvé do Sokolova.

„Mladí hráči zde nejenom trénují, ale mají možnost se seznámit s křesťanstvím a poselstvím Bible," nastínil jeden z pořadatelů Jan Sebján. V Sokolově se mladým hráčům věnoval náš bývalý vynikající hokejista Tomáš Kapusta, který je v současné době úspěšným trenérem mládeže v Jižní Kalifornii. Dalším, kdo přijel, byl Josef Marha, bývalý hráč HC Davos a pětinásobný mistr Švýcarska se zkušenostmi z několika sezon v NHL. A do třetice navštívil křesťanský kemp bývalý brankář ďáblů z New Jersey a sportovní komentátor zápasů NHL Chico Resch.

„Kromě našich kluků se kempů zúčastnili i hokejisté z Maďarska a Bulharska. A to je další pozitivní věc. S trenéry a i se zahraničními účastníky je možno komunikovat v anglickém jazyce a tak rozvíjet svou angličtinu," dodal Sebján.

„Kemp byl super, mohl jsem si zahrát s kamarády hokej i o prázdninách," zhodnotil krátce a výstižně jeden z mladých hokejistů Tobiáš Čurlin. Díky skvělým podmínkám v Sokolově a vstřícnému jednání ze strany vedení sokolovského hokeje se další hokejový kemp CHMI uskuteční zřejmě opět v Sokolově.