Hned tři nové cyklostezky má v plánu vybudovat Březová na Sokolovsku. Každá povede jiným směrem a město na ně bude chtít dotaci. Svoji žádost o dotační peníze také řádně zdůvodní. Pryč jsou totiž časy, kdy poskytovatelé dávali dotace na takřka každou cyklostezku, která sloužila jen turistice.

„Proběhlo pracovní jednání zástupců Sokolova, Dolního Rychnova, Březové a Mikroregionu Sokolov – východ ve věci propojení cyklostezek směrem na Rychnov a Novinu. Byl dohodnut další postup s tím, že se výhledově předpokládá napojení na nádrž Michal po takzvané staré březovské silnici kolem golfu," naznačil plány starosta Březové Miroslav Bouda.

Jedna z cyklostezek by mělo být prodloužení té stávající směrem na Dolní Rychnov. Zde bude argumentem žadatelů tamní průmyslová zóna, tudíž cesta do zaměstnání. Další by měla vést směrem na Rudolec, který je jednou z několika integrovaných obcí Březové. I odsud mohou podle starosty jezdit lidé za prací a školáci do březovské školy. A poslední směrem na Novinu. Tudy by mohli lidé jezdit nejen na největší koupaliště v kraji, plovárnu Michal, ale i na největší sídliště Sokolova stejného názvu.

„Nejde tudíž jen o ryze turistické cíle. Navíc nynější provoz cyklistů a aut na společné vozovce je nebezpečný," dodal Bouda.
Lidé podobné nápady vítají. „Pokud se na kole dostanu bezpečně do práce či na plovárnu, je to perfektní. Jsem pro. Slyšel jsem i o nápadu další z cyklostezek z Kraslic do Sokolova. Ta by byla ideální. Spojila by města podél říčky Svatavy a v Sokolově se napojila na páteřní cyklostezku," řekl jeden z rekreačních cyklistů Radek Stránský.