Město Chodov se zřejmě do budoucna rozšíří o další rodinné domy. Vedení města chce připravit desítky parcel pro rodinnou výstavbu. Prozatím plánuje nabídnout čtyři desítky lukrativních parcel pro zástavbu. Po delším čase tak budou mít příležitost obyvatelé Chodova i další zájemci postavit například moderní bydlení kousek za městem.

„Jde o pozemky nad hřbitovem, kde se plánuje výstavba domů," upřesnil starosta Chodova Patrik Pizinger. Ve hře je podle něj několik variant.
„Buď celý záměr zpracuje město, nebo do přípravy nějakým způsobem zapojí developera. Vše je zatím v počátečním stadiu," popsal některé možnosti starosta. Místo nad hřbitovem je jedna z posledních větších lokalit, kde se počítá s individuální výstavbou. Chodov naposledy nabízel pozemky pro rodinné domy na Štěříkově louce zhruba před 10 lety, kdy na parcely přivedl inženýrské sítě a následně je prodal zájemcům. Lokalita je dnes zastavěna moderní rodinnou výstavbou.


„Pokud by nad hřbitovem byla volná lokalita a lidé by mohli postavit domy k bydlení, tak by to bylo přínosem. Chodov je panelové město a lidé nemají možnost stavět. Myslím, že by prodej oslovil hlavně mladé lidi. Záleží také na ceně, lokalita je to pěkná," říká Marie Tíchová z Chodova. Město se také rozhodlo koupit pozemky nad zdejším „Trojkopcem". Tuto parcelu si zatím ponechá jako rozvojovou plochu. Pozemek je o výměře bezmála 27 000 m2. „Parcela leží v lokalitě za Trojkopcem a město za ni vlastníkům zaplatí 500 000 korun. Pro pozemek zatím nemáme konkrétní využití, půjde tedy o takzvanou rozvojovou plochu pro potřeby města," dodal starosta Pizinger.