Klienty sociálního zařízení v Kynšperku čeká v letošním roce několik novinek. Dočkají se zřejmě okrasných květinových prvků, nové čističky odpadních vod a do budoucna by v areálu mohlo vyrůst i nové parkoviště.

Podle vedení krajského zařízení jsou investice do areálu spíše jen vylepšením, objekt samotný je prý v dobrém stavu, opravy se dodělávají postupně.
„Vzhledem k tomu, že jsme nezisková organizace, která patří Karlovarskému kraji, nejde nám hlavně o zisk. Veškeré finance investujeme zpět do areálu sociálního zařízení, vylepšujeme postupně. Máme domy, které jsou rozdělené podle potřeb klientů, včetně venkovního areálu. Pozitivní zprávou pro letošní rok je i to, že se nám podařilo konečně dokončit čističku odpadních vod. Předání stavby by mělo být brzy, museli jsme nepatrně prodloužit termín dokončení kvůli menším dodělávkám," říká ředitel Sociálních služeb Kynšperk nad Ohří s tím, že v příštích letech bude hlavním tématem parkoviště.
Prostory pro jeho umístění jsou dostatečné a areálu by prý parkoviště prospělo. Zařízení má přes 150 klientů.


„Tak jako byla důležitá čistička vod, teď je na řadě betonové parkoviště. Zaměstnanci i návštěvníci parkují zatím v uměle vytvořeném místě, které není tak důstojné jako parkoviště. V loňském roce se nám povedlo udělat například venkovní altán, zaměřili jsme se na zahradu. Nyní se posuneme do přední části budov," dodal ředitel. Výbornou zkušenost s vylepšováním areálu má prý vedení Sociálních služeb i s nedalekou věznicí Kynšperk Kolová. Spolupráce prý funguje výborně, odsouzení zde pomohli vylepšit hned několik detailů včetně plotu, altánu a chodníku. I v dalších letech by chtěly obě strany spolupracovat.¨

Klára Čurlinová