Ta mimo jiné provozuje městskou hromadnou dopravu na Sokolovsku a Chebsku Jde o čip, který vypadá jako klíčenka, s níž se stane odbavení cestujících zase o něco rychlejší a pohodlnější.

„AKV čip je přenosný a cestujícím slouží jako elektronická peněženka, kterou mají neustále u sebe, např. na klíčích. Samozřejmostí je možnost přestupů v systému MHD v Sokolově a Chebu po dobu 35 minut.

Cestující si mohou čip zakoupit v přepravních kancelářích v Sokolově, Chebu, Aši a u řidičů MHD,“ řekl za dopravce dopravní technolog Jan Mannert.

Nabíjet čip lze platební kartou nebo hotově v přepravních kancelářích a na spojích MHD v Sokolově a Chebu. Na spojích linkové dopravy společnosti pouze hotově. Cena čipu je 100 korun a platí 3 roky.

Zatímco placení hotovostí v autobusech městské hromadné dopravy na Sokolovsku a Chebsku je stále dražší, tak placení čipovou nebo bankovní kartou, popřípadě čipem lidem velice zjednoduší cestování.

„Dlouhodobě se snažíme odstraňovat bariéry pro platbu jízdného a zvýšit počet bezhotovostně platících cestujících. Protože v současné době řeší moderní způsoby odbavování cestujících v naší společnosti mladý progresivní tým, mohou se cestující určitě těšit na další novinky,“ říká na závěr Zdeněk Suchan, ředitel společnosti.