Na širokých sjezdových tratích všech stupňů obtížnosti si užijete lyžování bez stresů a po většinu roku i zcela bez front u vleků. Deník se na svahy o víkendu vydal, aby si ověřil slova provozovatelů.

Letošní sezóna začala se zpožděním, což je na kopcích zatím znát. Vlekaři se snaží co nejrychleji zprovoznit celý areál. I tak si ale na svazích užíváme. Ale hezky od začátku.
Cesta do bublavského skicentra je mnohem příjemnější, než tomu bylo v uplynulých letech. V obci totiž zmizely výtluky a silničáři zde položili nový koberec. Opravena je i další část hlavní tepny v Jindřichovicích, kudy do Bublavy lidé také míří. U sjezdovek pohodlně parkujeme. Využít můžeme parkoviště ihned u vjezdu ke skicentru nebo odstavné plochy u Malého Bleibergu. Z informačních tabulí se dozvídáme, že provozní doba je denně od 9 do 20 hodin bez přestávky. Pro oblíbené romantické večerní lyžování je velká část areálu osvětlena.

Patrné je, že Bublava myslí na rodiny s dětmi. Zaujalo nás nové dětské hřiště s lyžařským pásem a vlastním vlekem. Ten je využíván i k výuce. Půjčit si zde je přitom možné kompletní výbavu. Nechybí ohřívárna a malá herna pro ty nejmenší. Dětmi oblíbená je také modrá sjezdovka Malý Bleiberg na široké louce s vlekem. Zajímali jsme se i o zázemí pod sjezdovkou. Narazili jsme na čisté a vyhřívané toalety a poobědvat lze v tamních bufetech. Kdo by měl chuť na klasické jídlo, může navštívit hned několik restaurací v okolí, kde se dá najíst takzvaně za ´lidovku´. Závěrem lze konstatovat, že bublavské skicentrum je tahákem pro lidi. Nabízí avizovaný komfort a je vidět, že vlekaři každý rok investují. Příjemné je také zjištění, že přímo na svahu byla otevřena zbrusu nová služebna Horské služby ČR, lidé se tak mohou cítit v ještě větším bezpečí.

A ceny? Celodenní jízdné tu vyjde pro dospělého na 450 a pro dítě od šesti do patnácti let na 325 korun. Vstup do dětského parku je za 150 korun. Koupit však lze i třeba dvouhodinové permanentky.