„Všechno, co se tu dnes koná, má souvislost s hmyzem,“ vysvětlila hlavní organizátorka odpolední akce Jarmila Burianová. Děti si užily vystoupení lítajících všemožností, teda všeho, co poletuje. Byla vyhodnocena výtvarná soutěž, která v domě dětí probíhala. Po celém DDM pak bylo rozmístěno osm stanovišť, která děti procházely a plnily soutěžní úkoly. Za každý dostávaly na lístečky razítko. Když prošly všechno, získaly cenu.

„Všechno je to pocta hmyzu. U každého stanoviště je i povídání pro rodiče, o čem to je, aby to nebyla jen tak jako soutěž,“ vysvětlila Burianová. „Třeba tu jsou opravdu jedovatí brouci, nějací kryptozoni, živočichové, co se schovávají, parazitující lumci a vždycky je tu pár slovíček, aby i rodiče se nějakým způsobem poučili, a na to je vymyšlená soutěž pro děti,“ upřesnila.

V Krušných horách napadlo v noci ze 17. na 18. dubna několik centimetrů sněhu. Na silnicích ležela rozježděná břečka, kterou museli odklízet pluhy.
Aprílové zvraty počasí překvapily i šindelovského klimatologa

Na své si přišli i gurmáni. Nejenže si vychutnali Live cooking show v podání kuchařů z Ostravy a viděli, jak se připravují cvrčci a červíci, ale mohli si na nich i pochutnat. „Máš odvahu,“ ocenil jeden tatínek druhého, který si nesl tácek s připravenou pochutinou. „Nemám, právě ji hledám,“ zněla jeho odpověď. Ale odvážlivci se našli i mezi dětmi.