Díky tomu přibyly na konto další peníze, které budou v Karlovarském kraji pomáhat potřebným. „Běh vynesl přesně 5855 korun. Před závodníky nezbývá než smeknout. Trať totiž byla poměrně náročná,“ řekla předsedkyně Ještěřice Miluška Merklová.

Její slova potvrdil Tomáš Linhart z Kraslic, který se vydal obhajovat loňské první místo na trati dlouhé pět kilometrů. „Závod byl skvěle připravený a na trati byla spousta hlídek kvůli bezpečnosti při přebíhání silnice. To se nevidí ani na větších závodech. Samotná trať byla sice náročná, ale všichni doběhli do cíle živí a zdraví,“ zhodnotil Linhart, který nakonec skončil na stříbrném místě. Ještěřice se po víkendovém sportovním klání budou chystat na sérii adventních koncertů. „Adventní čas zahájíme v kostele ve Stříbrné a zahájíme jej ve velkolepém stylu, neboť kostel rozezní populární Roháči z Lokte. Vzhledem k velkému úspěchu loňského varhanního koncertu Tria Clasic z Plzně doufáme, že nám pomohou i letos. Přejeme si, aby tyto tři dámy potěšily srdce a sluch návštěvníků v kostele v Kraslicích. Obsazení třetího koncertu zatím ještě zvažujeme. Na Štědrý den pak plánujeme Štědroranní výklus,“ dodala předsedkyně.

Vítězi v jednotlivých kategoriích se stali Tomáš Kunzl, Gabriela Volková, Martin Tvarůžek, Miloslava Rašková, Václav Bechiňský, Josef Pokorný, Hanka Stužková, Zdeněk Jüptner, Barbora Hovorková a Jakub Merle.

Březovský lístek
Březovský lístek prověří mladé talenty v regionu