„Naše vystoupení bude tentokrát více rytmičtější a ráznější,“ upozornila během přivítání ředitelka Denního centra Mateřídouška Věra Bráborcová. A taky bylo! Nejen účinkující se chvílemi rozvlnili v mexických rytmech i při tónech známé fotbalové hymny. Hosté slyšeli i básničky, které klienti vytvořili, viděli výtvory a obrázky z hodin pracovní a výtvarné výchovy. I při písničkách stihli spoustu dalších věcí. Kreslili, skládali obrázky, doprovázeli se na hudební nástroje. Mezi nimi se dokonce objevilo i didgeridoo.

„To je nový nástroj, který jsme si pořídili. Už jsme si ho oprskali, už je náš,“ smála se paní ředitelka a doplnila, jak je těžké z tohoto nástroje vyloudit tón. Všechna svá vystoupení umocnili klienti i skvělými kostýmy. Tomáš přednesl dokonce básničku ve znakové řeči. „Přejeme maminkám všechno nejlepší, hodně zdraví, štěstí, hodně sil,“ popřála Věra Bráborcová na závěr a připojila i vzpomínku na svého syna Štěpánka.

Klienti si pro své maminky připravili malé dárky a ty zas pro změnu napekly úžasné dobroty jako občerstvení. Připravena byla i malá prodejní výstavka.

Se svou besídkou Cesta kolem světa sklízela Mateřídouška velký potlesk v týdnu hned třikrát. V pondělí od klientů ze sokolovských i chodovských dílen a žáků a učitelů speciální školy z Chodova, v úterý se přišli podívat zástupci spolupracujících organizací, představitelé radnic, kraje nebo třeba sponzoři denního centra.

Otakar Mika
Opozice odvolá radní, padne i vedení Kraslic?