Do společného zpívání napříč celou republikou se tak zapojily stovky lidí. Například v Kraslicích se zpívalo na tamním náměstí T.G.M., kde vystoupily děti z tamní základní a umělecké školy. Obdobně tomu bylo i v Oloví, kde se zpívalo u rozsvíceného vánočního stromu. „U Česko zpívá koledy jsme od začátku a každý rok nás společné zpívání baví s dětmi čím dál víc a víc,“ řekla učitelka olovské mateřské školy Andrea Štětinová.

Lidé zaplnili také park u Knihkupce u knihovny v Chodově. Tam dorazila téměř stovka malých i dospělých. „Zpívání se vydařilo. Počasí bylo pěkné, prosincové, vánoční. Těšilo mě, že pěli úplně všichni. Tak zase příští rok,“ řekl Rudolf Netík, obyvatel Chodova, který akci zorganizoval. Začínal přitom před lety jen s několika přáteli. Postupně se pak přidávají další a další lidé.
Ty nejtradičnější koledy zněly i ze Starého náměstí v Sokolově, kam dorazilo přes třicet lidí.

„Měli jsme zapálené svíčky a prskavky. Všichni účastníci obdrželi slavnostní samolepky na tvář ke 100. výročí vzniku naší republiky. Bylo to velice přátelské a milé setkání. Na závěr jsme si vzájemně popřáli veselé Vánoce v kruhu s našimi nejbližšími. Slíbili jsme si, že se určitě sejdeme na stejném místě ve stejný čas,“ řekl Radomír Voznica, který Sokolov přihlásil do Česko zpívá koledy.

Předvánoční akce regionálního Deníku, kdy se kdokoliv může k Česko zpívá koledy přihlásit a rozsvítí se mu pak hvězdička na celorepublikové mapě, získává každý rok na oblibě. Na samém počátku se zpívalo pouze v Kraslicích. Postupně se začali přidávat další a další. Letos tomu tak bylo i v Horním Slavkově a také v Královském Poříčí. Tam se děti sešly na návsi a už v týdnu vyráběly kulisy pro společné zpívání.

Policejní akce HAD odhalila nalévání alkoholu mladistvým.
Policejní akce HAD odhalila nalévání alkoholu mladistvým