Kvalitní obraz a zvuk zde berou jako samozřejmost. Filmový divák si zde však může vychutnat hned několik novinek navíc.

Zvýšený zájem diváků vidí ředitel MDK Ladislav Sedláček v tom, že v Sokolově nechtějí zaspat za konkurencí a neustále vylepšují technologie či zázemí promítání. Kdo v tomto trendu zaspí byť jen dva roky, těžko pak dohání konkurenci, tvrdí jeden z odborníků. Divák má tak za své peníze komfortní zvuk i obraz.

„V našem 4K 3D kině jsme investovali do nového zařízení na promítání, nového plátna, náš nový zvuk je špička v republice. Pro pohodlí diváků fungují e-vstupenky, které si mohou nahrát do takzvaných chytrých telefonů, a nemusí mít tudíž tiskárnu. Vstupenky si lze i zarezervovat,“ vyjmenoval Sedláček.

Zejména při filmových trhácích se tak netvoří fronty u pokladny. Ta i přesto zřídila jednu pokladnu navíc, stejně jako nedaleké barové občerstvení.

Další novinkou, která se ujala, je rozšíření promítacích časů. „Nabízíme šest představení v sobotu i v neděli. Ujal se i nový vysílací čas v 21 hodin večer. Diváci ho využívají většinou o víkendech,“ potvrdil Sedláček.

Od září je na ISŠTE otevřena pobočka střední policejní školy. Od příštího září by tu do lavic měli usednout i vojáci.
Nejen policisté. Nově budou v Sokolově studovat i vojáci

Mnoho diváků přitáhly i předpremiéry filmů, na kterých nechyběly herecké hvězdy ani režisérská esa. Na červený koberec dorazil sokolovský rodák a režisér úspěšné komedie Rudolf Havlík společně se svými filmovými kolegy.

Oblíbenými se staly i besedy po skončení filmu. Příkladem může být ta s historikem Vladimírem Bružeňákem po filmu Jan Palach.

Stálicí se pomalu stává i promítání snímků z karlovarského mezinárodního filmového festivalu. Sokolováci tak mají kus festivalového dění přímo ve svém městě.

Třešničkou na dortu bylo možná letošní ladění zvuku v kině šité na míru filmu Bohemian Rhapsody, tak aby měl divák co největší zážitek.

V roce 2017 navštívilo Alfu rekordních 41,5 tisíce diváků a kino vydělalo 6,5 milionu korun.

Splněný sen. Naděžda Ševčíková vydala Výběr z celoživotního díla v oboru paličkované krajky a jiné textilní tvorby.
Splněný životní sen má podobu vydané publikace