Lidé už přitom na hřišti asi před dvěma roky bruslili. Technické služby tehdy zalily vodou povrch centrálního hřiště s mantinely, které je v létě určené pro míčové sporty. Bruslení se přitom dožadovala veřejnost sotva před pár dny, když udeřily tuhé mrazy. „Led by se ale bohužel vytvořit nepodařilo. Mrazy trvaly jen chvíli. Aby byl led kvalitní, muselo by mrznout alespoň 14 dní," říká ředitel Technických služeb v Kraslicích Robert Vopička.

Podle jeho slov je navíc vytvoření rovné ledové plochy velice náročné. „Hřišti chybí rovnost. Zatímco na jedné straně by stačil jeden cm ledu, v dalších částech až 14 cm," poukázal.

Město si nyní pohrává s myšlenkou, že by zakoupilo umělé chlazení. Otázkou ale je, zda by bylo instalováno právě na centrální hřiště, nebo by vznikla samostatná venkovní ledová plocha. Mluví se přitom o případné investici minimálně tři až čtyři miliony korun. Díky tomu by ale hřiště mohlo být využíváno prakticky přes celou zimu a ne jen v letních měsících.

Nápad se obyvatelům Kraslic zamlouvá. „Říkal jsem si, proč se tam letos nebruslilo, ale je pravda, že mrazy trvaly jen pár dní. Je ale vidět, že lidi by si chtěli zabruslit. Dřív jsme jezdili na nádrž na Hraničnou, tam to ale nyní vypadá hrozně a led ani nebyl pořádně promrzlý," řekl Deníku jeden z obyvatelů Kraslic. Lidé o bruslení ve městě živě diskutují i na sociální síti.

Zda k vybudování ledové plochy v Kraslicích nakonec dojde, rozhodnou zastupitelé. Podle vedení města není na co čekat, a verdikt by tak mohl padnout už v letošním roce. Příští zimu by tak k letním Street Games mohl přibýt třeba i nějaký zimní turnaj na ledě.