„Náš komunitní dům je ve finální fázi příprav ke kolaudaci a k otevření,” uvedl starosta Horního Slavkova Alexandr Terek. Ve vnitřních prostorách už se pouze dolaďují detaily, stejně tak venkovní fasáda je téměř hotová. Před dokončením jsou i parkoviště a chodníky. „Ještě bude následovat úprava zahrady,” připojil starosta.

Při schvalování žádostí o bydlení budou upřednostňováni lidé se sníženou tělesnou pohyblivostí, a to nejen vozíčkáři, ale i ti, kteří chodí například s pomocí holí. Přestože objekt vzniká jako Komunitní dům seniorů, nemusí nutně jít o starší lidi. „Dům je kompletně bezbariérový, pravidla se tady musí řídit podle poskytovatele dotace, a tím bylo Ministerstvo pro místní rozvoj. To stanovilo, pro koho mají být byty primárně určeny,” vysvětlil starosta Terek.

Čtvrtý ročník Sokolovského 1/4 maratonu přilákal na trať více než šest stovek běžců.
FOTO: Ulice hornického města ovládl Sokolovský 1/4 maraton

Další kritéria pro přidělení určí město. V nejbližší době budou předložena radě ke schválení a prezentována. Jde o komunitní dům, kromě bytových jednotek vybavených kuchyňskou linkou a zařízením koupelny budou mít obyvatelé k dispozici i společenské prostory, tělocvičnu, saunu nebo třeba masérnu. Během dne otevřených dveří si přišlo prostory prohlédnout více jak 100 zájemců.

„Předpokládáme, že bude více požadavků na bydlení, než budeme moci uspokojit. Proto chceme nastavit jasná a transparentní pravidla,” konstatoval starosta.

Přihlášky lze podávat na odboru majetku a investic městského úřadu. První nájemníci by se mohli stěhovat nejpozději v září.