Té chybí třídy a další zázemí pro výuku. Třídy dokonce vznikly v prostorách kdysi vybudovaného spojovacího pavilonu mezi objektem školy a jídelny, který měl sloužit jen jako technické zázemí. Záměr města kvituje ředitel školy Josef Vlček.
Podle starosty Kraslic Romana Kotilínka bude dostavba prioritou pro následující roky investic. Projekt počítá s investicí 60 milionů korun. Radnice se přitom pokusí získat dotace. „Bez nich je dostavba nereálná," řekl Kotilínek.

Kraslice už ve škole za několik milionů korun opravili kotelnu. Teď má přijít na řadu dostavba. „Máme již rozpracovanou studii a letos bude hotová kompletní projektová dokumentace. Po dostavbě odpadne škole problém s tím, že některé třídy jsou v družině, prostě zvýšíme komfort základní školy v době, kdy přibývá žáků i z okolních měst a obcí," doplnil.

Kraslice už opravily Základní školu v Havlíčkově ulici, která tam doslova září. Má nový kabát, střechy, okna, nádvoří a spojovací chodbu. Přibylo tam také nové hřiště s in-line dráhou za zhruba deset milionů korun, které nyní může začít využívat nejen škola, ale i široká veřejnost.