Co bude dál? To se zatím neví, i když Tatran intenzivně hledá peníze na nutnou rekonstrukci. „Pamatujeme roky, kdy jsme měli i šest hrajících týmů. Rodili se zde čeští reprezentanti a díky druhé lize jich v Kraslicích také spousta z jiných týmů republiky hrála. Dnes je bohužel situace neúnosná, například stav drah a počítadel je žalostný. V takových podmínkách nás nikdo nenechá hrát. A když se pokoušíme získat peníze, neuspějeme, protože je nám vytýkáno, že v současné době nepracujeme s mládeží. My ale s ní teď nemáme kde pracovat," řekl předseda kuželkářského klubu Pavel Beneda. Upozornil na to, že v současné době se o kuželnu starají už jen tři lidé. Byl by rád, aby se na opravy podařilo sehnat peníze a mohly se zase rozjet mistrovské soutěže a nabírat noví hráči.

Předseda TJ Tatran Kraslice Lubomír Zach, který má kuželnu v majetku, potvrdil, že licence nebyla udělena proto, že technický stav kuželny není způsobilý k závodnímu provozování kuželek. Jde zejména o havarijní stav drah a stavěčů kuželek. „Zpracovali jsme projekt generální opravy elektroinstalace, byla zpracována technická zpráva o stávajícím stavu kuželny a následně předloženy cenové nabídky na instalaci nových drah a stavěčů kuželek s přenosem dat na obrazovky umístěné u každé hrací dráhy. Část peněz jsme získali od ministerstva školství, avšak to pokrylo asi jen pět procent požadavků. Na ministerstvu jsme pak žádali i o další prostředky, ale na začátku tohoto měsíce nám bylo sděleno, že projekt nebyl vybrán k realizaci. Zkusit to prý máme v příštím roce. To samozřejmě chceme udělat, ale podmínkou pro úspěšnost je, že klub bude mít zaregistrovanou mládež a přihlásí ji do soutěží mládeže. A toto je záležitost, kterou za kuželkářský klub nikdo řešit nemůže," sdělil Zach.

„Nezbývá než aby někdo z aktivních nebo bývalých hráčů, kteří odešli z Kraslic do jiných klubů, se vrátil a vzal si děti a mládež na starost. Bez mládeže nejsou dotace, a tím ani podmínky pro rozvoj sportovních odvětví. Za těchto podmínek bude výkonný výbor TJ Tatran trvat na registraci mládeže v oddíle, nebo bude muset hledat jinou cestu k využití kuželny. Nabízí se postupná rekonstrukce na bowling, která není tak nákladná, jako je tomu u kuželek," dodal s tím, že Tatran žádal na ministerstvu o 2,5 milionu korun.