Už příští týden, konkrétně 13. června, odstartuje v Chodově další z ročníků filmového festivalu Krimifest. Diváci se mohou těšit na zajímavé snímky, projekci pod širým nebem a řadu doprovodných akcí. Letos však festival nepotrvá deset dní, jako tomu bylo v minulosti, ale jen pět. Město tím chce udržet jeho atraktivitu.

„Krimifest u nás ještě není natolik zapsaný, aby se mohl stát více než regionálním festivalem. Nechceme, aby mu bylo ublíženo na kvalitě, a tak jej zkracujeme do těch pár dnů. I tak bude náplň určitě výživná a věříme, že zájem lidí o něj potrvá i v dalších letech," přeje si starosta Chodova Josef Hora.
Zahajovací středa 13. června nabídne turistický výlet, takzvané okružní putování městem. Nachystané jsou také cyklistické závody rodinných dvojic v areálu Bílé vody. Pro milovníky umění je pak naopak určená vernisáž výstavy ilustrací Jana Antonína Pacáka, která se uskuteční v galerii U Vavřince. Následující den si děti ze základních škol užijí Pouliční divadlo Viktora Braunreitera.

V pátek 15. června se bude Krimifest v Chodově prolínat s Evropským svátkem hudby. Ten se letos uskuteční za podpory Euregia Egrensis a partnerského města Oelsnitz/ Erzgebirge.
„Právě odtud budou pocházet kapely, které u nás vystoupí. A to vůbec poprvé," říká místostarosta Patrik Pizinger. Současně připomíná, že prostor dostanou mimo jiné i žáci ze základní umělecké školy.

Živo bude také o víkendu. V sobotu Městský záchranný systém otevře své brány veřejnosti. V neděli pak lidé mohou přijít do kostela sv. Vavřince na varhanní koncert Jiřího Dolanského a Spirituál Kvintetu. Slavnostní večer Krimifestu je naplánovaný na samotný závěr festivalu, 17. června. Konat se bude od 19.30 hodin v sále kina Malá scéna.
„Hosty budou tisková mluvčí policie Andrea Kávová a publicista a moderátor pořadu 112. Debata se tedy bude tematicky hodit k našemu festivalu," vysvětluje jednatel Kulturního a společenského střediska Chodov Jiří Spěváček.
„Rád bych také diváky upozornil na film Poupata, který se natáčel v tomto regionu, tudíž skvěle zapadá do našeho formátu a jistě tak přitáhne hodně diváků. Snímek lidé uvidí v letním kině na náměstí," dodává Spěváček.