I přes první jarní signály jsou hřebeny Krušných hor nadále pokryty sněhem a lyžařská sezona tak pokračuje. Otevřeny budou ovšem také sjezdovky v níže položených areálech.

Lyžařský areál v Mariánských Lázních bude o víkendu v plném provozu, řekla mluvčí Renáta Balášová ze společnosti Snowhill, která areál provozuje.
„Na sjezdovkách je 70 centimetrů sněhu a další centimetry by měly napadnout. Otevřeme dva kilometry sjezdovek, na kterých jsou dva vleky a jednu kabinkovou lanovku. V sobotu navíc máme pro všechny milovníky lyžování připravené večerní lyžování, a to od 18 do 21 hodin. Přes víkend bude otevřeno od 9 do 16 hodin," dodala Balášová s tím, že od 11. března začnou v areálu platit i mimosezonní ceny.

V ašském lyžařském areálu je situace obdobná. „Lyžování připravujeme o víkendu stejně jako v jiných dnech," řekl manažer ašského sportoviště Karel Kolman. „Na našich sjezdovkách máme stále 40 centimetrů sněhu a mimo sjezdovku ho je o 20 centimetrů méně," dodal Kolman.

Upravené sjezdovky a téměř všechny vleky a lanovky v provozu jsou na Klínovci. Na sjezdovkách je kolem metru sněhu. „Sněhu je dostatek a určitě ještě vydrží. O víkendu má i sněžit," řekl Marek Smitka z božídarského infocentra. „Od pondělí 11. března skiareál Neklid nabíhá na mimosezonní jízdné a veškeré permanentky budou prodávány s dvacetiprocentní slevou," uvedl Filip Majkus z areálu.

Na Sokolovsku je jako jediný v provozu skiareál v Bublavě. Na svazích leží 60 cm sněhu a podmínky jsou podle vlekařů stále kvalitní. „Svézt se je možné v celém lyžařském areálu kromě Velkého Bleibergu," uvedl provozovatel skicentra Jiří Lhota. Provoz ovšem ukončily vleky Krajka a Saporo v Kraslicích.