„V následujících letech město Sokolov uvažuje o výkupu garáží, a to za cenu asi 10 tisíc korun. Vše samozřejmě záleží na tom, zda stejnou vůli projeví při jednání o jednotlivých rozpočtech také zvolení zastupitelé. Osobně jsem přesvědčený o tom, že budoucí výkup garáží je cesta správným směrem, neboť po jejich demolici by zde opět vznikla další plocha, kterou by město Sokolov mohlo smysluplněji využívat," řekl starosta Sokolova Jan Picka.

„Krádeže, vandalismus, černé skládky. Do toho výzvy stavebního úřadu k napravení situace. Pokud se tak nestane, hrozí sankce," popisuje situaci kolem své garáže na Jižním lomu jeden z jejich majitelů. Již 21 ze 200 garážníků vyřešilo tento letitý problém po svém. Garáž prostě vrátili zdarma městu.

Ostatní se situací bojují, nebo čekají na reakci města. V sousedním Chebu kdysi totiž řešili podobný problém a majitelé garáží dostali za své nemovitosti zhruba 50 tisíc korun. To prý v Sokolově nehrozí.

Podle vedení města je jednou z možností odkup a následná demolice. Odkup by museli schválit zastupitelé. Jednou z možných variant jsou i parcely pro rodinné domky. Problém je ale záplavové území. To by musela vyřešit případná protipovodňová opatření. Jde však o vzdálenější budoucnost.