„Pro zlepšení dopravní obsluhy se město a naše společnost dohodly na přípravě projektu pro obnovu autobusů," potvrdil záměr ředitel Lignety Petr Schmid.
Podle něj budou nové přírůstky autoparku nízkopodlažní, vybavené nájezdovou plošinou pro handicapované, vnitřním i vnějším informačním systémem včetně systémového vybavení pro nevidomé a slabozraké. „Pro snížení exhalací budou autobusy poháněny zemním plynem," doplnil ředitel.

Na pořízení autobusů požádala Ligneta o dotaci z Evropské unie, má pokrýt 85 % nákladů, přičemž cena jednoho vozu vychází zhruba na 5,7 milionu korun. „Projekt je navržen tak, aby bylo možné pro realizaci využít pobídky EU i v našem regionu a jedinečné příležitosti podpory z programu IROP. Tento projekt by měl cestujícím přinést novou kvalitu dopravy za dlouhodobě udržitelné jízdné," poznamenal Petr Schmid.

„Určitě dojde k výraznému zkvalitnění dopravy nejen pro obyvatele Chodova a zároveň k nezanedbatelnému snížení emisí," pochvaluje si projekt starosta Chodova Patrik Pizinger.
Ten je s dlouhodobou spoluprací s Lignetou spokojený. „Velmi dobře provozuje chodovské autobusové nádraží a společně se nám podařilo zachovat pravidelnou autobusovou dopravu mezi Chodovem a Karlovými Vary," vyjmenoval starosta. Výběrové řízení na dodavatele by se mělo uskutečnit do konce letošního roku, na linky mají autobusy vyjet v průběhu roku 2017.