Důvodem je podle slov starosty Zdeňka Bednáře stále rostoucí počet nově přistěhovaných občanů do této lokality. Zastupitelstvo kvůli tomu již odsouhlasilo koupi zhruba 3.000 metrů čtverečních pozemků, které v minulosti prodalo. Právě na nich by plánovaná zóna mohla vyrůst. Metr čtvereční vyjde městskou pokladnu na 50 korun.


„V době, kdy město tyto pozemky prodávalo, byla cena 90 korun za metr čtvereční. Takže jsme v podstatě na těchto pozemcích vydělali. Teď bychom zpracovali projektový záměr z hlediska nějakého volnočasového parku či oddychové zóny, pro děti prolézačku, případně i in-lineovou dráhu. Pokud se lokalita Nad Hájovnou do budoucna celá obsadí, bude oddychová zóna pro místní obyvatele nevyhnutelná," sdělil starosta Zdeněk Bednář. O podobě volnočasového parku či dalších možnostech využití bude loketské zastupitelstvo během prázdnin ještě jednat.


„Pokud město zamýšlí do lokality vybudovat něco pro děti, popřípadě pro bruslaře, tak s tím jedině souhlasím. Myslím, že místní obyvatelé by to jedině ocenili. In-lineovou dráhu by navštěvovali podle mě i lidé z jiných částí města," říká Jitka Veselá z Lokte.

(kčr,kš)