Občané či návštěvníci Sokolova mohou v těchto dnech potkat nové muže v reflexních vestách, kteří působí jako správci parků, parkovišť či dětských hřišť. Snaží se udržovat pořádek na pozemcích a zařízeních města. To si podobnou službou nejen chrání své investice, ale i vychází vstříc lidem. Čtyři zaměstnance vybral Sokolov při výběrovém řízení na úřadu práce. Další dva asistenti pak pomáhají přímo na úřadu, hlavně v místech, kde se rozhoduje o sociálních dávkách.

„Nová služba je jakýsi nadstandard občanům," říká místostarostka Sokolova Renata Oulehlová. Jak upřesnila, čtyři lidi dohlížejí na majetek města. Hřiště u škol, sportoviště, sady, parkoviště. Na nově zrekonstruovaných hřištích mohou například vydávat herní prvky. Pejskařům v případě potřeby zase sáček na exkrementy. V parku zase mohou dát do pořádku znečištěnou lavičku. „Jsou označení reflexní vestou, kde mají na zádech nápis Správce majetku města," upřesnila Oulehlová.

Město si je vybralo při výběrovém řízení a od poloviny srpna by mohli přibýt další dva. „Zde bych chtěla vyzdvihnout výbornou spolupráci s úřadem práce," zdůraznila Oulehlová.
Další dva nové asistenty prevence kriminality mohou lidé potkat na úřadu, kde se rozhoduje o sociálních dávkách. Mají pomoci jak úředníkům, tak klientům.
„Snad se osvědčí, někdy je tu hodně veselo," říká jedna z úřednic, která nechce být jmenována. „Pokud ano, budeme v ročním projektu pokračovat," dodává Oulehlová.