Velký zájem o využívání nové sportovní haly v Chodově mají tamní sportovci. Svědčí o tom počet hodin, které si jednotlivé spolky a organizace předem zamluvily. Ačkoli se hala oficiálně veřejnosti poprvé otevřela uplynulý víkend, už dnes radnice eviduje rezervace na půl roku dopředu. To je pro město signál, že nový sportovní stánek zahálet jistě nebude.

„Vyzvali jsme všechny místní organizace, aby předložily své požadavky, s tím, že od 8 do 14 hodin bude fungovat jako tělocvična pro dvě základní školy a od 14 do 22 hodin poslouží pro volnočasový program. No a zatím máme od září až do konce března pokryté všechny volné hodiny. Soboty a neděle jsou blokovány pro mistrovské zápasy, takže tam by se možná nějaká volná hodina ještě našla," potvrdil velký zájem o halu starosta Chodova Josef Hora. „Výhodou je, že prostor uvnitř je možné rozdělit na tři samostatné tréninkové plochy. Tím se do haly dostane více sportů najednou," vysvětlil Hora.
Radnice počítá, že oproti staré hale bude ta nová daleko úspornější. „S provozními náklady na tom budeme zcela jistě lépe. Původní stavba byla sendvičového typu dřevěné konstrukce. Těsnění nefungovalo, takže se, lidově řečeno, topilo pánubohu do oken. V zimních měsících při velkých mrazech se tam dokonce ani nedalo trénovat," připomenul starosta. „Skutečné náklady nám ukáže teprve samotný provoz. Z maximálních čísel vycházet nemůžeme. První rok bude takzvaně pokusný. Pak sezónu zpětně vyhodnotíme," uvedl k tématu místostarosta Patrik Pizinger.

Poplatek za hodinový pronájem haly je stanovený na 200 korun za malé hřiště. Pokud někdo zabere celou plochu, zaplatí za hodinu 500 korun. Jednotlivé vstupy ohlídá elektronický vrátný. „Sportovci se do haly dostanou jen v určitou dobu a do místností, které mají využívat. Všechny časy jsou dopředu naprogramované. Nemělo by se tak stávat jako ve staré hale, že když přišly ženy na aerobik, tak je tenisté ještě nechtěli pustit, protože neměli dohraný mač," poznamenal Pizinger.

Stavba vyšla na 90 milionů korun, z toho 73 milionů činila dotace. Na předfinancování si město vzalo úvěr. „Smlouva byla nastavená tak, že v okamžiku, kdy obdržíme dotaci, dáme jednorázovou splátku. Termín je do 20. prosince 2012," upřesnila tajemnice městského úřadu Marcela Kubicová.
Radnice se nyní připravuje i na variantu, že by kvůli pozastavenému vyplácení dotací z Regionálního operačního programu nedostala peníze včas. „Už jsme s bankou začali vyjednávat nové podmínky k prodloužení úvěru," doplnila.