S čím vlastně opozice přišla? V programu zastupitelstva se objevil bod – Odvolání členů městské rady. Koalice přitom neměla tušení, kdo z rady, ve které má čtyři z pěti mandátů, by měl vůbec odejít. Ještě předtím však oznámil rezignaci kvůli údajným neshodám radní Jaroslav Souhrada. Toho až na druhý pokus nahradil ředitel tamní základní umělecké školy František Stůj, který na první pokus nominaci odmítl. „Po dnešním výslechu na policii kvůli prodeji pozemků společnosti Hachtel nemám na tuto práci už chuť,“ řekl Stůj. Poukázal tak na to, že policie si zve na výslech jednotlivé zastupitele a prověřuje prodej rozsáhlých pozemků u hranic této firmě, které město pozemky prodalo pod cenou, aby zde vybudovala nové výrobní prostory a nová pracovní místa.

Nakonec se ale členem rady stal. Jaké pak bylo překvapení, když opozice vyřkla jméno radní Pavlíny Poledňákové, která pro město pracuje už 15 let a proti její práci nebyly nikdy žádné výtky. Opozice přitom avizovala, že má potřebné hlasy devíti zastupitelů. Na svou stranu si naklonila i dva nové zastupitele – náhradníky za Otakara Miku a Reginu Rokovou, kteří se rozhodli na své posty rezignovat. „Odvolat mě chtějí i lidé, kteří jsou na zastupitelstvu naprosto čerstvě. To mě udivuje, protože moji práci absolutně neznají. Ptám se proč?“ řekla radní Pavlína Poledňáková. Důvody se ale nedozvěděla.

Domy v lokalitě nad kinem Alfa v Sokolově.
Vybydlené domy budou dál ostudou města

Zastupitel z opozice Leopold Bernard se snažil vysvětlit, že koalice má v radě čtyři členy a opozice jen jednoho, a tak chtějí svou pozici a radu města posílit kvůli plnění volebních programů. „Stále ale jsem nedostala odpověď na svoji otázku, proč padla karta na mě. To jsem vyšla někde z klobouku?“ dotazovala se Poledňáková. Za zastupitelku a radní se přitom postavila i samotná veřejnost, která byla na zastupitelstvu přítomná. „Město jsme předávali konsolidované jak ekonomicky, tak politicky. Nyní jsme svědky boje o moc. Město nepracuje ve prospěch občanů,“ zlobil se bývalý starosta města Zdeněk Brantl.

Koalice pak opozici vyčetla, že slíbila debatu v zastupitelstvu o případné rekonstrukci rady města. Ta se prý ale neodehrála. Opozice zase vyčítá koalici, že ji ostře napadla vydáním bulletinu s názvem Kraslice naruby, kde údajně hází na členy opozice špínu a připisuje jen sobě úspěchy města.

K odvolání radní ale nakonec nedošlo. Při hlasování totiž dva opoziční zastupitelé otočili a návrh neprošel. Novou radní se přitom měla stát zastupitelka Jiřina Junková, která by se stala nově i druhou neuvolněnou místostarostkou. Dohlížet měla coby ekonomka na plánované investice za desítky milionů korun. Do čela města by se tak vyhoupla poté, co se do zastupitelstva dostala až jako třetí náhradnice, kdy jí hned po volbách přenechali místo její kolegové z kandidátky.