Jeho rodina v letech 1833 až 1945 dávala ve svých strojírnách práci stovkám zdejších obyvatel. Parčík vyrostl v místě, kde radnice nechala zdemolovat jeden z domů, kde Gasch přebýval.

Oficiální představení malého parku s pamětní deskou, který se nachází v místě bývalé zahrady, kde stál továrníkův dům, se konalo v neděli. Na slavnostní akci přijeli také potomci a příbuzní Karla Gasche. S vedením města si vyměnili drobné dary a společně zavzpomínali na dobu, kdy továrník Gasch v Chodově aktivně působil.

„Jsme velice rádi, že se na naši rodinu v Chodově nezapomnělo. Město velice důstojně jejich památku připomíná,“ řekl v neděli jeden z potomků.

Dům, kde rodina žila, se v závěru loňského roku poroučel k zemi poté, co Chodov rozhodl, že nechá značně zchátralý dům odstranit. „Dům měl narušenou statiku, jeho stav a fakt, že byl v ochranném železničním pásmu, nám prakticky nedaly jinou možnost než nechat objekt zdemolovat,“ vysvětlil starosta Patrik Pizinger.

Budovu město odkoupilo od soukromých vlastníků, kteří neměli zájem na jeho záchraně. Radnici se na demolici podařilo získat dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj.

Dva stromy s turistickou značkou padly k zemi pod vrcholem Krudumu.
K zemi padly stromy s turistickým značením