Jeden koncert týdně prý navíc mrtvé náměstí neoživí a odpudivá konstrukce přímo vedle kostela a na historickém náměstí budí spíše úsměv. „Projel jsem celou Evropu a nevím, že by někde něco podobného stálo v historickém centru na náměstích. Na zimu konstrukce vždy zmizí a pak ji zase nainstalují. Argument, že jeden koncert týdně oživí mrtvé náměstí, je nesmysl. Město udělalo z náměstí pěší zónu a tím zlikvidovalo všechny obchody,“ říká Bauchner.

Udělat z náměstí pěší zónu si podle faráře mohou dovolit jen turisticky deponovaná města, a ne Sokolov. „Jinde si lidé mohou zajet autem přímo na náměstí, mohou si koupit, co potřebují, a podpořit tak podnikatele, aby náměstí žilo a bylo plné krámků. Poté si jednou dvakrát lidé na náměstích zatancují, pobaví se. Na tom sokolovském jsou jen restaurace a herny a stále se drží alespoň cukrárna,“ říká Bauchner. Zároveň slíbil poslat na odbor školství a kultury své zamyšlení a pár námětů. 

Vedení sokolovské radnice tvrdí, že se na něj farář Bauchner obrátil s dopisem a píše, že mu vadí hluk z hudební produkce při bohoslužbách. „Kulturní program prý ruší bohoslužby v sousedním kostele. Pan farář nás žádá, abychom odstranili pódium. Myslíme si, že bohoslužby probíhají hlavně o víkendu a to my žádný program na náměstí nemáme nebo jen zcela výjimečně. Shodli jsme se na tom, že Městský dům kultury bude více komunikovat s farností,“ říká místostarostka Sokolova Renata Oulehlová.

Na místní farnost se v minulosti obraceli sokolovští aktivisté, kterým město nepovolilo akce ve svých budovách či na svých pozemcích. Sokolovská farnost jim vždy vyšla vstříc a prostory fary či kostela jim poskytla.