Kolem nádraží je ´bordel´ a v tamních provozovnách řádí zloději. Pošlete tam častěji městskou policii. Kvůli požadavku státu na elektronickou evidenci tržeb chceme zdarma wifi síť po celém městě. Podobné požadavky vznesli někteří ze sokolovských podnikatelů na pondělním setkání s vedením sokolovské radnice. Na sezení však zazněla i řada dotazů na staré palčivé problémy města, jako je parkování či opuštěná budova bývalé IV. základní školy. Na řadu přišly i mnohem bizarnější dotazy, návrhy, které končily slovní přestřelkou mezi návštěvníky.

„Kolem vlakového nádraží je bordel. Mohlo by město zajistit více odpadkových košů? Nevhodně působí i skupinky pokřikující mládeže. Také zde řádí skupinky zlodějů v místních provozovnách. Jde o nepřizpůsobivé občany, kteří se zde objevili a zřejmě i zůstali," stěžoval si jeden z podnikatelů.
Starosta Sokolova Jan Picka mu odpověděl, že strážníci či asistenti prevence kriminality jsou v této lokalitě často. Nemohou tam však stát po celý den, mají na starost celý Sokolov.

„Je to hra na vytlačovanou. Strážníci zjednají pořádek a za půl hodiny jsou skupinky zpět. Nelze jim zakázat pobyt na určitém místě, říci jim tady nebudete," odpověděl Picka.

Podle podnikatelů jde většinou o Romy. Ti sokolovští jsou prý v pohodě, ale objevili se zde noví, kteří kradou, žebrají a jsou agresivní. „Víme o nich, jde údajně o olašské Romy. Na problém se zaměříme," odpověděl starosta.

Další z podnikatelek chce po Sokolovu wifi síť po celém městě zcela zdarma. „Stát se snaží zavádět kontrolní hlášení či elektronickou evidenci tržeb pro podnikatele. U nás je internet drahý a nespolehlivý. Chceme kvalitní a zadarmo. Umí obec Sokolov poskytnout internet zdarma pro každého?" ptala se další z přítomných.

„Poskytovatel by byl kdo? Musel by se zřejmě vysoutěžit dodavatel pro celé město. Podmínky vám zjistíme, ale tento nápad vidíme jako nereálný. Je zde na trhu několik poskytovatelů a je na každém, aby si vybral toho nejlepšího podle výkonu a ceny," odpověděla Věra Tomsová z odboru investic Karlovarského kraje.

Na sezení však zazněly i pro někoho možná úsměvné dotazy a požadavky. Jeden z přítomných žádal zákaz prodeje popcornu v místním kině, protože ho zvuky při pojídání ruší při filmové projekci. Na to reagovala další z přítomných tím, že je zásadně proti tomuto návrhu, neboť její děti to berou při filmu jako svůj rituál.