Rybí bramborový salátMnoho kamarádů dnes chodí na ryby a tak něco pro zpestření jídelníčku. Je to chutné, zdravé, vydatné a lehce poopiční. V Rakousku se tento salát podává vždy po Silvestru, či masopustu a po celý rok je ve všech restauracích. Tak tedy: Uvařené brambory nakrájejte na plátky, přidejte nadrobno nakrájenou cibulku, na kolečka nakrájené naložené okurky, kousek nakládané červené kapie, několik na proužky nakrájených loupaných sleďů, nebo zavináčů i se zeleninou a nálevem. Celé vařené nebo sterilované fazole (jen ve slaném nálevu, ne v kečupu), a půl nadrobno nakrájeného jablka. Podle celkového množství pak přidejte 1-2 majonézy, dle chuti pak pepř, sůl, 1 lžíci plnotučné hořčice a několik lžic olivového oleje.
Vše dobře promíchejte a až přijde ten pravý čas , nechte si chutnat. Nemusí to být jen na svátky, může to být jakýkoliv příhodný den v roce.

Červená KarkulkaDo pohádek se můžeme dostat i s jídlem a třeba si uděláme takové, které by nám záviděl i vlk - je to Červená Karkulka. Minutkové vepřové maso (kýta, panenka, pěkné plecko, či vykostěná kotleta), nakrájíme na plátky které osolíme a opepříme.
Z jedné strany obalíme v hrubé mouce a druhou stranu silně zatřeme prolisovaným česnekem. Maso osmažíme na oleji či na sádle tak, že jej nejprve položíme dolů tou pomoučněnou stranou a na té jej necháme déle.
Když je maso měkké přidáme do oleje tak 5 stroužků prolisovaného česneku a 1 malý kečup. To vše pak posypeme strouhaným sýrem a podáváme s bramborem.

Grog KysuckýCukr, máslo, 5 cl rumu, 5 cl vodky, hřebíček (1 porce). Cukr s trochou vody svaříme na karamel. Přidáme asi 5 cl vody, hřebíček a kousek másla. Po dosažení varu stáhneme z ohně, přidáme rum, vodku a prohřejeme. Pije se horké.