Velké stěhování chodovských škol proběhlo nad očekávání hladce. Zhruba po měsíci příprav se odehrálo velké stěhování mezi druhým stupněm Základní školy J. A. Komenského a chodovským gymnáziem. Obě školy si po dohodě svých zřizovatelů vyměnily budovy a další školní rok začnou v novém.

„Nikdo nevěřil, že stihneme školy přestěhovat za jeden den. Nakonec se to povedlo. Přesouvali jsme na 250 kusů krabic s věcmi, jen knihy zaplnily celou dodávku. Další vybavení přijde na řadu v následujících dnech. V úterý a ve středu stěhujeme tabule," informovala ředitelka prvně jmenované školy Iva Šípová s tím, že všem, co se na stěhování podíleli, je třeba poděkovat. Do stěhování se podle ní zapojili učitelé a zaměstnanci druhého stupně, chodovští hasiči a pomoc v podobě automobilů a brigádníků poskytly také Chodovské technicko-ekologické služby.


Emoce při stěhování školy byly velké, některým pedagogům málem ukápla slza. Bohaté vzpomínky na léta strávená ve školní budově si určitě uchová i rodina místního školníka. Strávili zde dlouhá léta. „Někteří lidé zamáčkli slzu a k nim patří i má rodina. Bydlela jsem ve škole asi od roku 1989, a i přesto, že jsem se od rodičů odstěhovala, stále mě to tam táhlo. Hlavně krásná zahrada, s dětmi nám tam bylo dobře. Mám na školu bohaté vzpomínky, nikdy na ta léta nezapomenu. Upřímně, pro nás i rodiče to byla srdeční a smutná záležitost, měli jsme budovu rádi, ale vím, že až se projekt dokončí, bude žákům dobře," říká Soňa Jirků za „školnickou rodinu".

Autor: Klára Čurlinová