Obyvatelé Černého Mlýna si stěžovali březovské radnici na rychle projíždějící auta jejich obcí. Žádali častější měření rychlosti v této lokalitě. Město Březová jejich připomínky vyslyšelo a nechalo nainstalovat radar měřící okamžitou rychlost. Výhodou tohoto zařízení je i to, že si naměřené rychlosti uchovává a vedení Březové s nimi může později argumentovat, třeba zrovna u dopravních policistů.

„Lidé z této lokality volali po nějakých opatřeních omezujících rychle jedoucí auta už dlouho. Po letech a nekonečných sháněních různých povolení se nám konečně podařilo prosadit v obci tento radar. Zařízení je takzvaně v akci teprve několik dnů," upřesnil starosta Březové Miroslav Bouda.
Lidé by v obci rádi viděli i policisty, kteří budou piráty silnic pokutovat.

„Je pravda, že většina z projíždějících řidičů nyní sundá nohu z plynu. Radar má tedy efekt, ale ty, co jezdí jako dobytek, žádný radar nezastaví, jen pořádný flastr či odebrání řidičského průkazu," myslí si jeden z obyvatel Černého Mlýna.

Podle starosty Březové si radar údaje ukládá, a lze si tak kdykoliv vytáhnout statistiku počtu rychlých vozidel i o kolik překročili řidiči rychlost. „Poté můžeme argumentovat u policie, zda by nebylo vhodné vyslat do těchto míst častěji hlídky," dodal Bouda.

Obcí projíždí denně mnoho osobních i nákladních aut. Těsně za ní je totiž nájezd na nedalekou dálnici, která míří na Cheb a do sousedního Německa. Opačným směrem míří do Prahy. Zde je však dostavba úseku do hlavního města léta v nedohlednu.