Dá se říct, že různě. Někteří odjíždějí na svátky domů ke svým rodinám, další vítají návštěvu dětí a vnoučat přímo v zařízení. Ani ti, kteří už rodinu nemají nebo na ně nemyslí, však nejsou sami. Velkou část Štědrého dne totiž v areálu Sociálních služeb tráví i jejich ředitel Jiří Hrubý. S manželkou každoročně osobně obejdou všechny klienty i sloužící zaměstnance a obdarují je cukrovím – a srdečným vánočním přáním.

„Sice pak míváme doma o něco větší frmol, ale návštěvu klientů nikdy nevynecháme. Poctivě obcházíme opravdu všechny pokoje a nabízíme cukrovinky, co jsme nakoupili," vysvětlil Hrubý. S manželkou tráví v Sociálních službách obvykle celé dopoledne. „To přání jsem stihla jen tak tak. Už tady mám syna, odveze mě na Štědrý den k sobě. Jen večeře bude už teď po poledni. Pak totiž musí do práce," prozradila Věra, jedna z klientek zařízení.

„Samozřejmě jsou klienti, na které rodina myslí a na svátky si je odváží k sobě domů, nebo alespoň přijdou na návštěvu a donesou třeba balíčky s cukrovím. A pak jsou také takoví, kteří mají rodinu z daleka nebo už ani rodinu nemají. Nebo na ně bohužel jejich rodina třeba nemyslí. Ti bývají na Štědrý den rozmrzelí. Ale snažíme se, aby se ani tak nemuseli cítit sami. A i k večeři mají každoročně řízek s bramborovým salátem," uzavřel s úsměvem ředitel.