Sněhová nadílka, která se na Sokolovsko snesla v noci na včerejšek, zaskočila nejednoho řidiče. Někteří z nich totiž ještě nemají přezuté letní pneumatiky za zimní. Motoristé tak vzali některé pneuservisy útokem. Řada řidičů ale nenechala nic náhodě a svá vozidla si nechali včas přezout.

Pneuservisy na Sokolovsku hlásí stálý příliv zákazníků, i když povinnost mít přezuté pneumatiky je už od 1. listopadu. Na výměnu pneu se je tak stále nutné objednat. Kompletní přezutí pneu vyjde v průměru na 500 až 700 korun.
Oproti minulému roku v pneuservisech zákazníků neubylo, spíše naopak. Stále přicházejí noví zákazníci, kteří si často pneumatiky v servisech také uskladňují. A tak pneuservisy hlásí každý půlrok nový příliv zákazníků.

Problémem výměny pneumatik není pouze to, že je řidiči vyměňují po termínu, ale velice často se také stává, že lidé přijedou se špatně přezutými pneumatikami, ať už svou vinou, či vinou jiného pneuservisu.
„Stává se také, že přijede zákazník, který byl v jiném pneuservisu a neměl popsané pneumatiky. Proto je pak velkým problémem najít správný směr dané pneumatiky a dát ji na správné kolo. Pokud se tedy sundají kola, musí se popsat, aby se problému předešlo," říká zaměstnanec jednoho z chodovských pneuservisů.

Autor: Sandra Kubíčková