Peníze pak putují za těmi, kteří to potřebují. Naposledy se například příspěvku dočkala rodina nemocného Františka z Rotavy, kterému se pořídila speciální tříkolka.

Srdce slabším. Tato charitativní akce k Ještěřicím už neodmyslitelně patří. Letošní ročník považují jeho členky za jeden z nejvydařenějších. Výtěžek 24613 korun poputuje Dennímu centru Mateřídouška v Chodově. „10 tisíc korun věnovala obec Stříbrná, dalších pět tisíc soukromá firma a přímo na místě vynesla charitativní dražba a vstupné 9613 korun," řekla za Ještěřici Andrea Krýzlová. Celou akci přitom Ještěřice pojaly zábavně ve šmoulím stylu. Společně se všemi soutěžícími i diváky propluli do modrobílého Šmoulího ráje, bojovali s Gargamelem, cvičilo se a stavěla se šmoulí chaloupka, tančilo se a smálo. V rámci cyklu S Ještěřicí za kulturou vystoupila s tancem a hrou také nová formace QUICK BUSH z Karlových Varů. Své vystoupení předvedli také klienti DC Mateřídouška a jejich chráněných dílen ze Sokolova, kteří zároveň prodávali své výrobky.

Uskutečnila se také charitativní dražba, kdy se dražily předměty věnované příznivci nadačního fondu, a to například dort se šmoulím motivem, obraz z profilových fotografií Ještěřic a obraz Srdce slabším z korků od vína. „Letošní ročník byl jednou z nejvydařenějších akcí. Vůbec se úroveň Srdce slabším zvedá a rok od roku je lepší. Nepopsatelný zážitek je vidět ty rozzářené tváře postižených, jak si program užívají. Výtěžek je nadstandardní, na místní poměry a s ohledem na to, že na charitu nikdo moc neslyší," zhodnotila předsedkyně Nadačního fondu Ještěřice Miluška Merklová, která zároveň poděkovala všem, kteří se na akci podíleli. „Jde o řadu dobrovolníků, obec Stříbrná, město Kraslice, kraj a další," doplnila.
Ještěřice mají nyní plné ruce práce s přípravami Kraslické desítky, která se uskuteční už 8. října. Listopad a prosinec se pak ponesou ve znamení adventních koncertů v prostorách kostelů na Bublavě, v Jindřichovicích a ve Stříbrné.