Nábřeží Petra Bezruče je v těchto dnech uzavřené řidičům. Pozor si musejí však dát i chodci, Sokolovské technické služby zde totiž provádějí prořezávky přestárlých stromů. Některé z nich musely dokonce ustoupit úplně.

Sokolovské technické služby (SOTES) mají prořezávku podél Lobezského potoka na nábřeží Petra Bezruče plánovanou do soboty. Z důvodu bezpečnosti bude na základě stanoviska dopravního inspektorátu tato komunikace uzavřena.

Kolemjdoucí chodci se zastavují a kroutí hlavami. „Bylo opravdu nutné porazit tu lípu?" ptá se jedna ze sokolovských seniorek. Lidem vadí, že že by stromy měly ustoupit údajně budoucímu parkovišti. Vedení sokolovské radnice oponuje, že některé lípy hrozí zřícením a musely by zmizet bez ohledu na chystané projekty.

„Stav některých stromů je takzvaně zralý na kácení a nemůžeme si dovolit je na místě ponechat. Ohrožují totiž bezpečnost chodců i řidičů projíždějících aut," řekl už při přípravách kácení místostarosta Sokolova Karel Jakobec. Jak upřesnil, nějaké kácení už proběhlo v předchozích letech. Bylo z výše uvedených důvodů a zároveň součástí projektu protipovodňových opatření na Lobezském potoce. Jde o úsek od Jiskry a druhé základní školy směrem k lávce u lékárny Tilia.

„V podobných případech máme vždy posouzení dendrologů a životního prostředí," ujišťuje Jakobec, který o sobě tvrdí, že je velkým zastáncem zeleně ve městě.