Při sokolovském finále zasedne do poroty i známý zpěvák. „Máme za sebou dvě kola castingu soutěže Sokolov má talent, která byla velice úspěšná," řekla starostka studentského zastupitelstva v Sokolově Lucie Šebková. Právě studenti soutěž vymysleli a podílejí se na jejím pořádání.
Mezi přihlášenými je největší zájem o zpěv, ale objevují se i jiná čísla. „Měli jsme zde i hru na violoncello, zpěv s kytarou, ale také novou kapelu Some people, která vznikla díky loňskému ročníku soutěže Sokolov má talent, kdy jejich zpěvačka vyhrála třetí místo," popsala Šebková.
Účinkující hodnotí studentští zastupitelé, kterých je lichý počet. A ve finálovém večeru pak přijde na řadu trojice dospělých porotců.
Mezi přihlášenými převládaly dívky.

„Doporučili mi to rodiče a chtěla jsem se více zviditelnit. Zazpívala jsem písničku od Christiny Aguilery Say Something. Postoupila jsem a bude další kolo, kde budu vystupovat s dvěma písničkami," přiblížila své účinkování jedna ze soutěžících Lucie Večeřová.

Za měsíc se uskuteční velké finále, které slibuje zajímavou podívanou. „Dohromady se přihlásilo třináct uchazečů, z toho devět jich postoupilo do finále, které se bude konat 26. května od 18 hodin v divadle Hornického domu v Sokolově," dodala Šebková. Při galavečeru vystoupí hvězda Daniel Křížka ze soutěže SuperStar, který plánuje i autogramiádu. „Přijďte podpořit všechny postupující účastníky," zve veřejnost Šebková.