Město se však kromě toho rozhodlo v místě pro další investici. „Necháme v místě vybudovat ještě další kanalizační vpusti navíc. Projekt je v pořádku, vše je podle normy, ale přesto jsme dali toto doporučení," vysvětlila vedoucí odboru rozvoje města Hana Špičková. Zda to ohrozí termín, si není podle svých slov jistá. Probíhala totiž jednání s poskytovatelem dotace a proces schvalování. Termín je konec srpna tohoto roku. Záleží také na povětrnostních podmínkách.

Řidiči jsou zoufalí a ptají se, kdy bude tedy hotovo. „Musíme parkovat pod sídlištěm u obchodního domu, kde nám město vyhradilo parkovací místa. Doufám, že se stavba neprodlouží, protože na místa netrpělivě čekáme. Zajímalo by mě, kdo tedy dělal geologický průzkum, když je nyní špatné podloží," říká jeden z místních řidičů.

Zhotovitel věřil, že i přes nečekané sanační práce dodrží termín. Dostavěno a profinancováno má být do konce října tohoto roku. Město stavbou řeší tragický nedostatek parkovacích míst na sokolovských sídlištích. Původně mělo parkoviště být mnohem větší, pro zhruba 350 aut. Radnice však narazila na odpor některých obyvatel. Lidé žijící v dotčené oblasti parkoviště chtějí, ale ne na úkor zeleně. Nově jich tak vyroste 215.