Titulní role krále Václava IV. se zhostil dlouholetý člen a předseda spolku Václav Vávra, který svým komediantským uměním dává hře šťávu. Lazebnici hraje Monika Vaňátková, kterou diváci mohou znát již z pohádky Jak vysloužilá zvířátka napravila loupežníky.

V dalších rolích se mohou diváci těšit na známé tváře, Janu Kocifajovou jako královnu a Miroslavu Bíbovou jako šaška. Nováčkem souboru je Tomáš Pacovský, který se zhostil role arcibiskupa, a po letech se vrátil do souboru Petr Habart, kterého diváci uvidí v roli kancléře.

„Hru jsme zkoušeli rok. Ale nešlo jen o zkoušení. Bylo třeba ušít kostýmy a vyrobit spoustu kulis. Výroby kostýmů se zhostila naše kostýmní výtvarnice Mirka Bíbová a jsou tak dokonalé, že by nám je závidělo i leckteré profesionální divadlo. Kulisy vyrobil náš technik Miroslav Lešek, který zároveň vybral hudbu a bude celou scénu nasvěcovat. Na scéně se dále podílela Barbora Brunnerová výrobou mozaikového gotického okna,“ uvedl Josef Beran.

A na co se diváci mohou těšit? „Ve hře jde o lásku a intriky mocných, o krále, který byl nehodný svého úřadu, ale o to víc si užíval života. Víc asi prozrazovat nebudeme,“ doplnil.

Kateřina Bóhmová
Při Dni s policií se přenesete i do dob četnictva