Na start tohoto dvoudenního klání se postavilo v každém dni asi 800 závodníků v předžákovských a žákovských kategoriích ze 14 evropských zemí. Samotný závod se konal na dojezdu sjezdové trati, kde se jezdí i světový pohár sjezdu žen. Obsazenost v jednotlivých kategoriích rozdělených po ročnících byla 50-60 závodníků.

„Účast na této prestižní akci, kterou navštěvují i závodníci z české špičky, nám umožnila nakouknout do organizace a atmosféry velkých světových závodů, získat cenné zkušenosti a také výkonnostní srovnání,“ řekl za Ski klub Bublava Miroslav Račko.

Tři zástupci ze Ski klubu Bublava a jeden z TJ Horal Stříbrná rozhodně ve startovním poli nezapadli. V sobotu byl připraven kombinovaný závod slalomu se skikrosovými prvky. V neděli obří slalom, který byl pro klub výsledkově úspěšnější.

„V silné konkurenci obsadila Natálie Soukupová 18. místo, Alena Račková 31. místo a Nataly Fischer z TJ Horal Stříbrná 27. místo. Třešničkou na dortu za touto akcí bylo skvělé 3. místo Lukáše Račka. Pro nás je to signál, že i zde jsou talentované děti a systémová práce s nimi může mít své výsledky,“ přidal za klub Karel Soukup.