Startuje v pátek nočním závodem a pokračuje v sobotu po celý den. „Přijďte si vyzkoušet svoji fyzickou kondici, odvahu a sebezapření v běhu na umělých i přirozených překážkách, přechodu vody, brodění bahnem a dalších překvapeních na trati. Cílem závodu není vyhrát, ale překonat trať a doběhnout do cíle bez úhony,“ říká jeden z pořadatelů závodů Jan Fedorko. Ten zároveň prozradil novinku, která jistě potěší rodiny s dětmi. 

"Letos jsme zařadili kategorii rodiče plus děti. Závodu se tak může zúčastnit celá rodina a vzájemně se podpořit na překážkách či zkusit si svou sehranost v jednom týmu," říká Fedorko.

Zúčastnit se může kdokoliv, kdo si chce zdravě zazávodit, ověřit si svoje fyzické limity nebo se jen pobavit s přáteli na překážkách plných bahna. Podmínkou je řádná a včasná registrace. „A pokud se někdo necítí na závody, přijďte se aspoň podívat a povzbudit své přátele a kamarády,“ dodal Fedorko.

Závody se konají v lokalitě Jižní lom, ale loni poprvé startující absolvovali část závodu i v samotném městě. Každým rokem se trať částečně mění a některé překážky jsou pro závodníky překvapením. V těchto dnech finišují pořadatelé na stavbě překážek. Zároveň pořadatelé upozorňují řidiče na dopravní omezení na silnici Sokolov – Citice, která bude po dobu konání hlavního závodu v sobotu zcela uzavřena.

Sobotní Český pohár turistů v Kraslicích.
Do Kraslic zamířil outdoorový závod turistů