Po čtyřech letech ale může sokolovská radnice v klidu říct, že až na několik málo neshod pracovali zastupitelé jednotně. Na konci volebního období se tak může Sokolov pochlubit řadou povedených investičních akcí. Z volebních slibů se ale ne vše podařilo dotáhnout do konce, jak přiznal starosta Jan Picka. Současné vedení za sebou však nechá solidní účet. Už ve čtvrtek se zastupitelé dozvědí, že v neúčelové rezervě města skončí 220 milionů korun. „Bude tak možné dál pokračovat v rozdělané práci,“ řekl Picka.

Obyvatelé města oceňují, že se Sokolovu podařilo dokončit rekonstrukci dvou ulic na největších sídlištích. „Konečně jsme rozhodli o zbourání 4. ZŠ, místo které chceme vybudovat dům pro seniory za 130 milionů korun,“ poukázal Picka. S jeho stavbou chtěla radnice začít ještě v tomto volebním období.

Sokolovu se také podařilo dosáhnout díky jednáním se SŽDC opravy vlakového nádraží a město bylo také u jednání kvůli odkupu ohyzdných domů u kina Alfa, které koupila Sokolovská uhelná.

Řidiči pak oceňují vybudování nových parkovacích míst, která však městu ještě chybí. „Vypracováváme nicméně studie výstavby parkovacích domů a dalších parkovacích míst,“ poznamenal starosta. Sokolov navýšil i investice do školských zařízení na malé i velké opravy. Po roce vyjednávání se zadařilo vybrat i nového provozovatele MHD. Za zmínku stojí i navýšení investic do sociálního systému pro podporu například seniorů či matek samoživitelek. „Těší mě, že v Sokolově si nehrajeme na koalici a opozici. Další volební období se podařilo udržet tvůrčí atmosféru celého zastupitelstva, i když se samozřejmě objevily minimální neshody.“

Co se za volební období nezdařilo, je právě zahájení výstavby domu pro seniory místo zbourané 4. ZŠ. Projekt má ale město rozpracovaný a senioři se ho jistě dočkají. Nezačalo se také s rekonstrukcí domu na Starém náměstí, kde má nově sídlit městská knihovna.

Dotáhnout chce pak ještě radnice dobudování chráněných dílen ZDRAPOSO o malometrážní byty a vyřešit zásobování města teplem. Diskutovalo se také o hrozící sankci 260 milionů korun za pochybení při rekonstrukci střechy zimního stadionu. Sokolov nakonec musel zaplatit po intenzivních jednáních, v uvozovkách, jen zhruba třicet milionů.

Problémová lokalita je zejména v okolí  KASSu. Od prosince tu platí i opatření obecné povahy, které brání před narůstajícím obchodem s chudobou.
Město přitvrdí v boji proti drogám