VYBRAT REGION
Zavřít mapu

FOTO: Žáci ze živnostenské školy si osvojili nejmodernější trendy v gastronomii

Sokolov – Žáci 2. ročníku oboru kuchař – číšník Střední živnostenské školy Sokolov si po celý školní rok osvojovali nejmodernější trendy v gastronomii a zkoušeli si práci s technologiemi, které současná doba vyžaduje.

17.6.2017
SDÍLEJ:

Díky účasti v projektu budou kuchaři a číšníci z 2. ročníku Střední školy živnostenské Sokolov profesně lépe vybaveni a konkurenceschopní.Foto: SŠŽ Sokolov

A to vše díky projektu Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii. Díky účasti v tomto projektu budou profesně lépe vybaveni a konkurenceschopní.

Projekt se skládá ze dvou na sebe navazujících aktivit – Cyklus workshopů a Cyklus exekutivních a praktických týdnů. „Celkem bylo realizováno 12 workshopů. V rámci nich byl organizován celodenní odborný seminář, který se konal ve SŠP hotelnictví a služeb v Litoměřicích. Téma semináře bylo Salát v moderní studené kuchyni,“ přiblížila zástupkyně ředitelky školy pro teorii Dagmar Vaďurová.

Na základě zpracovaných úkolů a aktivit byli vybráni nejlepší žáci, ti se zúčastnili v květnu Exekutivního týdne v Brdských lesích. „Zde se měli žáci možnost naučit spolupráci s žáky jiných škol, sebekontrolu, zdravou výživu, plnění týmových úkolů, plánování a stanovování priorit, pracovní pohovor, MBTI, motivační pohovor, přípravu na otázky zaměstnavatelů a jiné dovednosti,“ popsala Vaďurová.

Praktický týden byl zaměřen na praktické dovednosti žáků v gastronomii, například práce s moderními technologiemi, úprava divočiny nebo ryby a mořské plody. „Žáci získají certifikáty o absolvování kurzů a také bezplatné roční členství v Asociaci kuchařů a cukrářů,“ vyzdvihla zástupkyně ředitelky.

Projekt Podpora všeobecného, exekutivního a praktického vyučování žáků v gastronomii je realizován společností IREAS, Institut pro strukturální politiku, o.p.s., ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR a společností Jules a Jim. Do projektu je zapojeno 12 škol z republiky a trvá tři roky.

Autor: Lucie Žippaiová

17.6.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Vysněné dětské postele

Mariánskolázeňští fotbalisté odjížděli do Plzně na hřiště Petřína s cílem urvat alespoň bodík. To se ale nepovedlo.
7

Vítězství si venku připsali jen borci karlovarské Slavie

Starosta ocenil obětavou sousedku

Cheb – Jak nebezpečný může být oxid uhelnatý, se nedávno přesvědčili rodiče z Chebu.

Konec prázdnin si děti v Oloví užijí při Pohádkovém lese

Oloví – S letošními prázdninami se děti v Oloví rozloučí zdoláním Pohádkového lesa.

FOTO: Živý stolní fotbal vyhráli Pivaři

Kraslice – Vítězem druhého ročníku turnaje v živém stolním fotbale, který se konal o víkendu na zahradě kulturního domu v Kraslicích, se stal tým Pivařů.

Nehod výrazně přibylo, jejich obětí naštěstí ne

Karlovarský kraj - Bezmála o dvě stovky dopravních nehod více než vloni vyšetřovali policisté v Karlovarském kraji od ledna do července. Nárůstu počtu bouraček naštěstí neodpovídal počet usmrcených lidí.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení