Lidé využívají auto s dvěma řidičkami nejvíce na nákupy a cesty k lékaři. Objevily se však také první výtky cestujících, které město slíbilo ihned napravit.
„Tento týden si Senior expres objednalo 40 lidí. Lidé jezdí nejčastěji k lékaři či za nákupy," potvrdila místostarostka Sokolova Renata Oulehlová. Zároveň konstatovala, že se objevila připomínka cestujících. Přestože město zakoupilo automobil s bočními širokými dveřmi, lidem se do něj špatně nastupuje.
„Lidé si stěžují na ztížený výstup a nástup do vozidla. Necháme proto přidělat do auta nová madla," slíbila Oulehlová.

Seniory nad 70 let a zdravotně postižené vozí Senior expres nejen za nákupy a k lékaři, ale lidé si ho mohou objednat i k cestě pro důchod, za kulturou, na poštu, do knihovny nebo jen tak za známým na kávu.„Je určen jako služba lidem, kteří si potřebují vyřídit cokoliv a nemají pro svůj zdravotní stav možnost dopravy, a také městská hromadná doprava nezajíždí úplně všude. Je to jakési poděkování města těmto občanům," vysvětluje Oulehlová.

Za jednu jízdu zaplatí zájemce 15 korun. Sveze ho jedna ze dvou řidiček, které poskytl a platí úřad práce. Řidička pomůže ochotně i s odnesením nákupu. Počet jízd jedné osoby v měsíci je 20. Objednat expres lze nejpozději dva pracovní dny a nejdříve tři týdny předem. Provoz služby je v pracovních dnech od 7 do 15 hodin. Pro využití služby je potřeba zřídit si průkaz Senior expres. To zajišťuje odbor sociálních věcí při sokolovské radnici. „Pokud nemá Senior expres objednávku, jezdí zaměstnankyně za seniory, kteří využívají další služby města, tou je takzvané tlačítko v nouzi. Zkontrolují funkčnost zařízení a hlavně navštíví tyto osamělé seniory. Kontakt s lidmi je pro tyto lidi velice důležitý a návštěvy vnímají pozitivně," dodala Oulehlová.

Za automobil, úpravy na něm, oblečení zaměstnankyň či telefony zaplatil Sokolov zhruba 500 tisíc korun. Službu provozuje městská policie a zájemcům pomohou vyřídit formality na telefonu 359808341.