„Město ukázalo vstřícnost vůči místním podnikatelům. Ozval se nám podnikatel Makar s tím, že na jeho pozemku vyrostlo několik průmyslových hal. Podle informací, které nám dal, tam pracuje už zhruba 500 lidí. A provozovatelé avizovali zájem, zda by město nepomohlo k rozšíření trasy MHD právě na Starou Ovčárnu,“ říká starosta Sokolova Jan Picka. Autobusy nyní končí v ulici Závodu míru, kde poté čekají.

„Po schůzce s podnikatelem jsme se domluvili na časech, které jsou pro tamní zaměstnance zajímavé. To znamená při nástupu či po ukončení jednotlivých směn,“ upřesnil Picka.

Autobusy Karlovy Vary, které sokolovskou MHD nyní provozují, předložily městu nové jízdní řády. Do konce tohoto roku již Sokolov žádné navýšení kvůli nové zastávce platit nebude. Zaplatí ho dopravce ze svého rozpočtu a z příspěvku, který mu Sokolov na provoz MHD dává.

Na konci roku si vedení Sokolova vše vyhodnotí. Pokud budou nové spoje opravdu vytížené, tak bude město nadále jednat s dopravcem, za jakých finančních podmínek by se spoj realizoval i v roce 2018.

Bývalé železniční depo Sokolov.
Místo depa MHD, výroba či cyklostezka