Někdy vydělám, jindy asi prodělám. Jako třeba kdysi dávno, v lednu, před covidem, když jsem v Indii před Červenou pevností kupoval mramorového slona. Chtěl jsem za něj dát deset dolarů a také jsem tolik zaplatil. Přivodil jsem tím šílenství prodavači, který po zřejmě obchodu měsíce za mnou stále chodil a ve finále mi za dalších deset dolarů nabízel těch slonů dvacet. A nemohl pochopit, že další slony prostě nechci.

Takže chápu, že se asi při obchodování nadsazovat ceny a smlouvat má.

Podívejme se na majetky Rusů, které mají v Česku

Pokud se ale nadsazuje v důležitém dokumentu o snižování emisí Evropský parlament, jen proto, aby unijní státy donutil k polovičnímu snížení, než požaduje, není to dobře. Podobně jako na onom tržišti to ukazuje jistou neserióznost. Samozřejmě, papír snese mnohé a bez zodpovědnosti za důsledky je lehké zvýšit rychlost snižování emisí o třetinu. Koronavirus sem, koronavirus tam.

Mnozí asi už tuší, že národní státy, které tu přímou odpovědnost mají, to asi neodsouhlasí. A že střed mezi snížením o 40 % a o 60 % je pro všechny přijatelných 50 %. Serióznosti europarlamentu ani celé EU to však nepřidá.