Zdá se vám zvolený titulek nekorektní a novinářsky nepřijatelný? Měli byste pravdu, kdyby byl můj. Vypůjčila jsem si ho ale z mailu seniora J. Š.z Ostravy, který má jasno: „Proč jsou vedoucí představitelé našeho státu na Západě v nelibosti? Protože kříží zájmy Němců a Babišův Agrofert je potřeba postupně likvidovat, vždyť je to přece český podnik, a tomu je třeba zabránit!“ Podle čtenáře by Evropská unie měla nechat všechny národy svobodně žít a pracovat. „Ti, co vystupují proti Babišovi v europarlamentu, jsou zradou na našem lidu jako bonzáci, kterých bylo v minulosti dosti,“ píše J. Š. a přidává další rozhořčená slova na adresu průzkumů společnosti Kantar.cz, která hnutí ANO nevěstí volební výhru, zaprodaných novinářů, obhajoby práv homosexuálů, islamistických nájezdníků.

Kateřina Perknerová
Vysvědčení pro politiky a žáky či učitele je jiná kategorie

Tento šestasedmdesátiletý pozorovatel politického ruchu byl dlouhá léta členem ODS, nyní je voličem ANO.Proč se o jeho názorech tolik rozepisuji? Jsou typické. Andrej Babiš je v očích mnoha starších lidí, kteří nijak nesympatizují s minulým režimem nebo KSČM, zárukou ochrany tradičního běhu života. Česko Čechům s podporou evropských dotací. Migranti ať táhnou, odkud přišli. Daně co nejnižšía důchody co nejvyšší. Neziskovkám zatnout tipec a nechat slevy na jízdném. Ekologové jsou teroristi, avšak přírodu máme rádi. Homosexuálové mohou v klidu žít, ale ať se nikde nevystavují. Škrtněme inkluzi a do škol vraťme osnovy.


Andrej Babiš je ve své podstatě světoobčan, který dobře chápe nezbytnost jednotného evropského trhu a milion plus jednu výhodu členství České republiky v EU, pro homosexuály by chtěl uzákonit manželství a rád by dal co nejvíc peněz matkám samoživitelkám. Dobře však ví, na jakou strunu brnkat v kampani, protože chce být znovu premiérem, aby mohl škrtnout covidový rok a předvést se jako skvělý manažer. Dělá pro to všechno, včetně nevybíravých útoků na soupeře. Co dělají oni?

Kateřina Perknerová
Zeman a Babiš „zrušili“ volby

Naprosto nic. Z Babišových vyzyvatelů se činí jen Robert Šlachta, který si po volbách klidně může říct o post ministra vnitra. Kde jsou Piráti, STAN, ODS, lidovci? TOP 09 raději nejmenuji, protože po kauze Feri, s nímž drží basu Miloš Zeman, je opravdu lepší, když není vůbec vidět. Šéfa ODS Petra Fialu prý nijak neznepokojuje prezidentovo prohlášení, že premiérem jmenuje lídra vítězné strany, tedy Andreje Babiše z ANO (to by podle aktuálních preferencí agentur Median, CVVM a Ipsos skončilo první). Fiala je přesvědčen, že záležet bude na tom, kdo bude mít 101 hlasů.K této číslovce má ovšem, pane profesore Fialo, daleko blíž Babiš se Šlachtou, Filipem a Okamurou než dvojblok Piráti/STAN a koalice Spolu (ODS, KDU-ČSL a TOP 09).